Saturday, December 29, 2012

Jomm Diy~~~


salam and selamat sejahtera~~

alahai bersawang la bebelog fia neh... sorrry u'all..

fia agak bz baru2 nie.. heee

alhamdulliah, fia dah selamat bertunang dengan pakman ayam penyet pada 25 dec 2012~~ 

'giler ayam penyet'

jommm.. tgk ape yang fia sempat DiY~~ 

tak berapa lawa pun... huhu 




First DIY - Veil caca Marba~~ 



1. heee beli kain licin... semeter rm4 je.. tu pun beli kat tewah Mines..
pastu potong bentuk D (refer gamba bawah)



2. pastu beli renda lace dalam 2 meter.. semeter rm7.90... renda lace beli je kat kedai jahit serdang. Camne fia lekat renda lace tu?? senang je... pake je gam UHU... heee caye tak??? Gam keliling kain yang bentuk D... veil fia agak pendek.. sebab fia pendek je.. ikut ukuran paras bawah bahu fia je.. so nampak xde la panjang jela kan?? 


3. pastu beli manik & batu manik.. beli 5 peket free 1.. hahaha taram je la kan... pastu jahit la kat mane2 tempat yang sesuai.. fia agak fail bab2 menghias manik2.. huhu taram je la kan... pas jahit.. so renda lace yang di gam ngan UHU akan kukuh dengan jahitan manik tersebut~~ 

4. pastu beli tudung de awning rm8 je... heeee fia jahit tudung ngan veil terus.. so xde la jatuh2 kan?? 

Sooo... ape hasil yer?? 

I
I
I
I
I
I
I
Toinkkkkkkkkk!!!!!





Second DIY ~~ Mini Pelamin caca Marba ~~ 


1. ambik je paper mane2 yang tak digunakan.. kire mcm recycle la kan.. pastu lipat macam kipas... buat la bape banyak kan... heee dollie paper fia beli kat Daiso.. rm5 je.. heeee 

I
I
I
I
I
I
I

Toinkkkkk!!!!


camni la bentuk yer... huuuuu.. kain purple tu kain langsir... heee semeter rm5.. so beli 2 meter... 
bantal pink tu.. beli kat Daiso~ rm5 je... 
Tanglung pun beli kat Daiso ~ rm5 gak... 
Bunga2 tisu buat sendri.. renyuk2 je.. pastu kembang2 kan...
kain backrdrop putih tu... kakak ipar bagi pinjam kan... heeee 
White pillow tu... fia sempat buat... sebab petak je pun.. pe lagi kuasa mesin jahit tecik la... heee pastu de lebihan HB bunga.. sooo gam je la kat penjuru pillow... kuikui

cara pasang fan paper tu camne plak??
hahaha fia gunakan kuasa stapler!!! xcaye ke?? 
fia juz stapler je... so stapler diantara satu sama lain... 
make sure boleh tampung sama sendiri fan paper tu~~ 
senang kan???

hahahaha 



haaaaa.... dah penuh ngan hantaran... semua hantaran handmade by kakak ipar fia~~~
tenkiuuuu so much kak ani!!! 


kuikui sampai sini la fia sempat conteng2 kat bebelog~~ kang fia updated lagi Diy pe yang ade yer.. heee

Peaceee!!!! (^_^)

4 comments:

http://wonderfurrworld.blogspot.com/ said...

alah comeynyer wat sendiri.... sweet jer..kompem puas ati wat sendiri.. kalo akak, KERAS tangan ler jawabnyer..hahah

Fia Menulis cengini said...

heee kak lia ~~~ fia main taram je buat...hikhik

Liyana said...

thumbs up! comel! hehe
bile majlis nye cik peah? tgh darah manis ni.. hehe

Fia Menulis cengini said...

kuikui ummi yana~~ in syaa allah kalo cukup semua.. boleh berlangsung... heee